Gazdasági kontrolling

Mint minden fejlesztésnek az üzleti életben, az egyéni és csoportos vezetői fejlesztésnek, valamint a szervezetfejlesztés és szupervízió eredményeinek is meg kell jelennie mérhető gazdasági előnyökben.

Ez az én esetemben a tervszerű és folyamatszerű pénzügyi működés kialakulását, stabilizálódását és mérhető hatékonyságjavulást, illetve a pénzügyi célok elérését is jelenti.

Ez a gondolat vezetett arra, hogy stratégiai együttműködést alakítsak ki olyan vállalati pénzügyi tanácsadóval, aki az általam is kitűzött szakmai igényességnek megfelel, és a fenti tudatos pénzügyi működés kialakítását képes komolyan elősegíteni, illetve az eredményeket objektíven ki tudja mutatni.

Fontos szempont volt még, hogy alapvető értékeink megegyezzenek a szakmai igényesség mellett az emberi és szociális értékek terén is. Végül, de nem utolsósorban, az együttműködés kialakításának lényeges feltétele volt még számomra a megbízható elméleti és gyakorlati felkészültség és szakmai tapasztalat.

Ilyen tanácsadó dr. Illéssy János, akinek egyedi és eredeti gazdasági kontrolling rendszere, a TARI módszer kiválóan egészíti ki tevékenységemet, és fordítva.

ILLÉSSY JÁNOS

PhD, MBA, MSc

János a pénzügyi vezetés területén alapos elméleti képzéseken vett részt. Ennél még jelentősebbnek tartja azt a tapasztalatot és gyakorlatot, melyet nagy és közepes méretű vállalatok gazdasági csúcsvezetőjeként szerzett több mint 20 éven át. Több éven át dolgozott felsővezetőként a bankszektorban is.

Pénzügyi képzettsége és gyakorlata ilyen módon nagyon alapos, kiegyensúlyozott és széleskörű.

Első, villamosmérnöki diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte. Hamar vezetői feladatokat kapott, a pénzügyi menedzsment különösen vonzotta. Mind MBA diplomája, mind pénzügyi doktori fokozata az Egyesült Államokból származik (University of Pittsburgh). 

A vállalati pénzügyek, számvitel, vezetői számvitel, tőkepiacok, kockázatkezelés, pénzügyi értékelés és tervezés területein felül jártas a stratégia-alkotásban is.

Főbb karrier állomások:

  • Pénzügyi vezérigazgató-helyettes (CFO); Az Igazgatóság tagja; Pannonplast Nyrt.; 1996-2001
  • Chief Financial Officer; BNP Paribas Bank Hungary; 2001-2003
  • Pénzügyi vezérigazgató-helyettes (CFO); Az Igazgatóság tagja; BorsodChem Nyrt.; 2004-2007

Jelenlegi üzleti tevékenység:

  • vállalati vezetői tanácsadó gyakorlatában elsősorban vezetői számviteli (kontrolling) rendszerek építésében és bevezetésében működik közre
  • magyar és külföldi MBA programokban folytatja több évtizedes pénzügyi oktatói tevékenységét – jelenleg a Corvinus és a berlini Steinbeis egyetemek programjain, korábban a Nemzetközi Menedzser Központ, a University of Pittsburgh (USA), a Case Western Reserve University (USA) és a Közép-Európai Egyetem üzleti iskolájában, illetve a KPMG Akadémián
  • a Magyar Telekom Audit Bizottságának elnöke, a Felügyelő Bizottság tagja.

János kilenc éven át volt elnöke, és ma is aktív tagja a Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társaságának.

Nős, három gyermek édesapja. Szabadidejében szívesen motorozik, barkácsol, főz és sportol (pl. tenisz).

Ügyfeleink írták

Ha úgy szeretnél fejlődni a vezetésben és a munkádban, hogy mellette a privát életedet és mindennapjaidat is hatékonyabbá, eredményesebbé kívánod tenni, akkor jó helyen jársz! Alapos, de mégis lendületes, őszinte, személyre szabott és építő coachingot kapok Zolitól, ezért bátran ajánlom mindenkinek!

Hans György
cégvezető

Zoli olyan coach aki nem csak tükröt tart, hogy ezzel segítse az egyéni fejlődést, hanem hiteles és jól használható tanácsokat is ad hozzá. Ezt rendkívüli professzionalitással és empátiával teszi, pontosan tudja, hogy mikor kell kíméletlenül őszíntének lenni és mikor kell támogatni és segíteni. Közös munkánk nagyban hozzásegített ahhoz, hogy önmagam jobb megismerésén keresztül fejlődjenek emberi kapcsolataim és egyben hitelesebb vezető lehessek. Olyan embert ismertem meg benne, akinek a coaching hivatás és nem munka.

Németh Zoltán
Schneider Electric (felső vezető)  Energy Prodax Plant Manager

Bővebben

 

Társadalmi szerepvállalás

Az UNICEF abban hisz, hogy minden gyereknek joga van a gyermekkorhoz. A szervezet olyan hosszútávú változásokon dolgozik, amik minden gyereknek biztosítják a túlélést és a fejlődést. Az UNICEF csak és kizárólag önkéntes támogatásokból tartja fenn magát és programjait. A szervezet számára  a rendszeres adományok teremtik meg azt az anyagi biztonságot, amelyek lehetővé teszik a hosszútávú programok elindítását.

Bővebben