Vezetői coaching

Szervezeti pszichológiai kutatások szerint azok a vezetők akik egyéni coaching programban vesznek részt, lényegesen sikeresebbek, kiegyensúlyozottabbak és tudatosabbak, mint azok akik erre nem szánnak időt és forrásokat.

Ez annak köszönhető, hogy:

- a vezető könnyen elmagányosodik, hiszen emberekért felel, és a kapcsolataiban nem tudja megjeleníteni a személyiségének a gyenge oldalát, kétségeit, bizonytalanságait, személyes problémáit

- kevés visszajelzést kap a környezetétől, ezért a hibás ám teljesen megszokott működést és döntéseket nem képes észrevenni önmagával kapcsolatban.

Az egyéni és saját szervezeti problémákat egyébként sem vagyunk képesek belülről látni, mivel mi is részesei vagyunk ezeknek a problémáknak (asszociáltak vagyunk). A külső tanácsadó alapvető hozzáadott értéke, hogy a helyzeteket kívülről látja.

"Az az üzletember aki nem szán pénzt és időt a saját fejlesztésére, olyan mint a földműves aki nem szán pénzt és időt vetőmag, eszközök, és növénytápok beszerzeésére, csak aratni akar." (Dr. Henry Cloud PHD)

Egyéni coaching programjainkban a modern alkalmazott pszichológia és szervezeti/üzleti pszichológia módszereivel segítjük a vezetőket, a kitűzött egyéni és szervezeti sikercélok elérésében. (Egzisztenciális pszichológia, személyiséghatárok, belső gyermek, imaginatív és meditációs technikák).

 

Ügyfeleink írták

Az elmúlt 3 évben több tréninget tartott üzemünk munkavállalói részére Zoltán, a vezetői szinttől a  égrehajtó szintig. Munkájával, hozzáállásával minden alkalommal elégedettek voltunk, ezzel jelentősen hozzájárult a vállalat sikeres működéséhez. Munkavállalóink körében népszerű, kedvelt tréner. A  visszajelzések alapján a tréningeket munkavállalóink hasznosnak, érdekesnek és változatosnak ítélték. Kreatív, maga felé szakmai téren komoly elvárásokat támaszt. Hatékonyan, könnyen lehet Zoltánnal együtt dolgozni.

Bíró Ágota
HR vezető
MÁV Vasjármű Kft. 

A Palatinus Consultingot kértem fel cégem belső struktúrájának vizsgálatára, javaslattételre a működés optimalizálásához. A Palatinus consulting személyes kompetencia mérést készített és azt figyelembe véve alakítottuk át az egyes vezetők feladat- és felelősségi körét, így mindenki az erősségeihez igazodó feladatot végez, ezzel jelentősen javult kollégáim- és ezzel együtt cégem teljesítménye. A Palatinus Consulting munkájával rendkívül elégedett vagyok, az a partner akit bármikor szívesen ajánlok.

Havasi Viktória
Maxsys Kft.
Ügyvezető igazgató

Bővebben

 

Társadalmi szerepvállalás

Az UNICEF abban hisz, hogy minden gyereknek joga van a gyermekkorhoz. A szervezet olyan hosszútávú változásokon dolgozik, amik minden gyereknek biztosítják a túlélést és a fejlődést. Az UNICEF csak és kizárólag önkéntes támogatásokból tartja fenn magát és programjait. A szervezet számára  a rendszeres adományok teremtik meg azt az anyagi biztonságot, amelyek lehetővé teszik a hosszútávú programok elindítását.

Bővebben